Bitter Çikolata ve Faydaları

Bugünkü yazımda bitter çikolata hakkında yanlış bildiklerimizi aslında bitter çikolatanın faydalarını sizlerle paylaşacağım
Çikolata hepimize yanlış anlatılmıştır  hatta bize öğretilen çikolata yerseniz kilo alacağımızdır. vb..
Tüm düşüncelerimizi bir tarafa bırakarak  tekrar düşünmek  inanın çok iyi gelecek Bitter çikolatanın inanılmaz faydalarını görünce sizlerinde fikirleri değişecek.
Bitter çikolatayı aşırıya kaçmadan düzenli tükettiğinizde sağlığınıza sağlayacağı yararlardan bazıları.
1. Kan Basıncı Kontrol: Bu kan basıncının düzenlenmesinde yardımcı olur. Eğer yüksek tansiyon varsa, birkaç parça çikolata  kan basıncını düzenler tansiyon için yardımcı olabilir.
2. Kan Şekeri Kontrolü: bitter çikolatanın tip 2 diyabete karşı faydalı olduğu bilinmektedir. içerisinde bulunan Flavonoidler vücudumuzun hücrelerine insülinden faydalanma olanağı sağlar insülin in normal çalışmasına  yardımcı olmak için genelde doktorlar bitter çikolata önerirler. Düşük glisemik indeksi de kan şekerinde büyük artışa neden olmaz.
3. Kalp Hastalıklarını Önleme: Doğal antioksidanlar olan flavonoidler içerir. Flavonoidler kan basıncını düşürmede yardımcı olur ve aynı zamanda, böylece iyi kolesterolü artırarak kalp krizi veya inme riskini azaltmaya yardımcı olur.
4. Beyin için: çikolata beyinde  zevk ve mutluluk hissi verir beyinde endorfin üretimini uyarır. Aynı zamanda beyin ve kalbe giden kan akışını arttırır bitter çikolata içeriğinde bulunan serotonin depresyon tedavisininde çaresidir.
5. Kilo Kontrolü: bitter çikolatanın kilo kontrolüne yardımcı olduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır kilo kontrolü için sadece bitter çikolata önerilmiştir. bunu sade veya sütlü çikolata ile denemeyin her şeyin aşırısı zararlıdır. Bu yüzden, bitter çikolata da olsa haftada beş porsiyondan fazla tüketilmemelidir.
6. Antioksidanlar açısından zengin: kanser ve felç riskini azaltmada serbest radikallere karşı yardımcı olan antioksidan bakımından zengindir vücut böylece direnç kazanır.
7. Vitamin ve Mineraller Yönünden Zengin: Sağlıklı bir kalp ve vücut  için yardımcıdır içeriğinde bulunan potasyum, magnezyum, bakır ve demir gibi vitamin ve mineraller bakımından zengindir.
8. Kolesterol Düşürücü: Vücuttaki LDL kolesterol (kötü kolesterol) düşürür ve böylece kalp riskinin azaltılmasına yardımcıdır vücutta iyi kolesterol teşvik etmektedir.
9. Alzheimer hastalığını önleme : alzheimer hastalığına yakalanma riskini önler.
10. Afrodizyak: iyi bilinen bir afrodizyak olduğudur.
11. cilt için iyidir : çikolata içinde ki flavonoidler  UV ışığı emer, cilde kan akışını arttırır ve aynı zamanda cilt dokusu ve cilti gençleştirir.
12. Diş çürümesini önler: içerisinde bulunan theobromine maddesi diş minesinin sertleştirme yardımcı olur. Böylece  diş çürümesi oluşumunu engeller.
Yukarıdaki yazılı olan bitter çikolata faydaları için size büyük miktarlarda çikolata tüketmek anlamına gelmez. Aşırıya kaçmadan tüketilmelidir. bitter çikolata, sütlü çikolata ve beyaz çikolata ile karıştırılmaması gerekir.
İkinci olarak Kakao içeriği %70 den fazla bitter çikolatalar sağlık için faydalıdır.
Ayrıca, haftada en fazla 5 porsiyonu geçmeyen bitter çikolata tüketimeniz diyetiniz için fayda sağlayacaktır.

Uyarı..! Bu yazının tamamı yada bir kısmı web sitemiz kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder